Headquarters

Natisni

Airsoft je skupinska igra na večjem področju v naravi ali zapuščenih objektih, kjer vsak igralec uporablja airsoft repliko in plastične kroglice, s katerimi lahko strelja na nasprotnikove igralce z namenom, da čim bolje izpelje svoje naloge, ki so določene na začetku igre in so lahko zelo različne. Pravila igre in zašcita med spopadom so določeni s pravilnikom.

 

Pri igri se uporablja aisoft replike, ki so kopija pravega orožja. Naboji so 6mm plastične kroglice, ki jim airsoft-erji pravimo BB-ji.. V AKS uporabljamo električne replike pušk (AEG – Automatic Electric Gun), ter plinske pištole in brzostrelke, kot rezervno repliko ali za spopade na bližino (CQB). Vse airsoft replike so kalsificirane kot igrača. Lahko si jih ogledate in kupite v trgovini Panter Airsoft Shop. Naši člani imajo ob nakupu 10% popusta.

Airsoft klub Salamander (AKS) ima danes okoli 52 članov, ki so razvrščeni v različne enote znotraj AKS. Izdelan imamo sistem napredovanja in odlikovanj, kar našim članom sčasoma omogoča vse večjo vlogo v igri in društvu. Srečujemo se enkrat tedensko skozi vse leto na t.i. spopadih, ki se med seboj razlikujejo glede na način igre, letni čas, teren, scenarij (naloge enot, role-playing) in še marsikaj. Ponavadi se dobimo v soboto dopoldne in končamo pozno popoldne. V naši Galeriji si lahko ogledate fotografije iz nekaterih spopadov in na naši tabli poklepetajte z nami.

 

Postanite član Airsoft Kluba Salamander!

Enote AKS sprejemajo nove airsoft bojevnike. Če želite imeti v vojnih igrah pravega nasprotnika namesto omejenih AI-jev vas vabimo, da preberete vsebino te strani in...

AKS enote


Predstavitev AKS enot potencialnim rekrutom

Enote AKS delujejo znotraj društva AKS. Vsi smo člani društva AKS. V vseh enotah veljajo vsa pravila društva AKS.
Enota Force Reconnaissance je dobila ime po isto imenskih enotah znotraj ameriške mornariške pehote. Ne skrivamo našega navdušenja nad "marinci", ki so rdeča nit naše enote. OOORAH!!!
Enota Legion d'Unite je nastala po zgledu sorodne francoske enote. Vsi člani LdU imamo svoje razloge za vstop v legijo. Za nas velja le eno pravilo: Legio patrium meum!
Enota Band of Reserves and Tangos je namenjena tistim, ki se spopadov ne udeležujejo redno in tistim članom AKS, ki so v fazi kupovanja svoje prve replike.

 

 

Airsoft NI VOJSKA. Spopadi se odvijajo na razdaljah 5 do 40 metrov. Prav tako je v večini spopadov sovražnik vnaprej znan in temu je prilagojena tudi celotna taktika. Taktika airsofta je specifična, prav tako taktika naših enot. Airsoft je igra streljanja in spopadi so namenjeni streljanju. Airsot s pravim orožjem in pravo vojsko nima nobene zveze.
Airsoft NI paintball. Paintball je tekmovalni šport s strogo določenimi pravili, airsoft pa je igra z le nekaj osnovnimi pravili. Vse ostalo je prepuščeno lastni domišljiji. Airsoft igralec se zna vživeti v vloge, ki jih določajo scenariji.
Nismo vojaki. Maskirne uniforme in airsoft orožje nosimo za boljše vzdušje v igri, ki simulira vojne spopade (t.i. Mil-Sim). Naš cilj je čim boljša uigranost enote in posledično poraženi nasprotnik oz. uspešno opravljena naloga.

Kaj pričakujemo od novih sobojevnikov?

  • Zdravo pamet in razum. Vsi člani enote in društva smo prostovoljni člani. Zavedamo se, da je društvo skupek najrazličnejših ljudi, ki jim je lahko edina skupna stvar le airsoft. Zato se od člana AKS pričakuje strpnost do drugačnih in drugače mislečih! Član AKS je tudi umirjena in nekonfliktna oseba.
  • Fair-play je osnova za airsoft. Celotna ideja igre in tehnična izvedba airsoft orožja je zgrajena okoli ideje, da žrtev prizna zadetek. Nespoštovanje tega pravila se hitro odkrije in izločitev iz društva je prvi in edini ukrep.
  • Čas. Večina spopadov je ob opoldanskih urah med vikendi. Kvaliteta, ki jo v AKS iščemo se pridobi edino le z izkušnjami. Če mislite, da si niste sposobni ukrasti pet ur na vikend si prihranite stroške nabave opreme. Občasni bojevniki so neuigrani z enoto in so večkrat tarča nasprotnika. Sledi malodušnost in opustitev igre.
  • Oprema. Od člana se pričakuje, da si v kratkem času po nastopitvi članstva sam nabavi vso potrebno opremo. Ker gre ne gre za majhen znesek (za igro) smo pri tej postavki dokaj popustljivi. Z veseljem tudi svetujemo novincem kje in kaj kupiti. Uniforma je obvezna, za enoto FR je obvezen ameriški t.i. "woodland marpat" vzorec, Panzergrenadiere nosijo Nemški Flecktarn, za LdU pa je vzorec CCE. Več o opremi članov preberite v članku AKS uniforme. Pod obvezno opremo spada tudi zaščita za oči (očala, maska) in zaščita za zobe (shemak, ščitnik za zobe, maska).
  • Starost. Minimalna starost za člana AKS je dopolnjenih 18 let. Vsak novinec ima ob sebi še nekaj časa izkušenega mentorja, ko se včlani v AKS in pristopi v eno izmed naših enot pa zanj skrbijo naši Drill Instructorji.
  • Sposobnost vživetja v domišljijske vloge. To je zelo pomembno za uživanje airsoft spopadov v celoti.


Veseli smo vsakogar, ki se oglasi pri nas! Naš cilj je je imeti čim več popolno opremljenih in izurjenih članov, ker le tako lahko zagotavljamo kvalitetne in varne spopade. Na naši strani, namenjeni novincem si lahko preberete veliko več.

Naše enote so med najbolj uigranimi enotami na slovenski airsoft sceni in če se odločiš postati aktiven član se boš o tem prepričal tudi sam.

Ne glede na to, kateri airsoft enoti se boš pridružil :) !

 

Discussion Bot Test Mode
Valid: No
Invalid Reason: No default user has been set
Spletno mesto za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Če se z uporabo spletnih piškotkov ne strinjate, nekatere funkcionalnosti na tej spletni strani ne bodo delovale. Ali sprejmete uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Zakaj vidim to sporočilo?