Uniforme in oprema

Natisni
Indeks člankov
Uniforme in Oprema
Uniforma člana Legion d'Unite
Uniforma člana Force Recon
Vse strani

Obvezna oprema ter uniforma članov AKS

Airsoft klub Salamander je razdeljen na dva klana (FR - Force Reconnaissance in LdU - Legion dUnite). Vsak klan ima predpisano svojo uniformo z razlogom, da se na terenu lažje ločimo in za boljše vzdušje v igri. Klani se razlikujejo med seboj po našitku in maskirnem vzorcu. Glede na to, da kandidat še ne ve v katerem klanu bo sodeloval tudi odsvetujemo nakup uniforme pred članstvom. Pogoj za vstop v klub in sodelovanje v medklubskih spopadih je seveda že zagotovljena vsa obvezna oprema. V kratkem (skozi 20 spopadov oz. v obdobju enega leta) se od novih članov pričakuje, da se bodo opremili z vso priporočeno opremo.

Obvezna oprema je oprema, ki jo mora imeti vsak član ali kandidat, takoj ko se želi udeležiti AKS spopada. Za obvezno opremo pri kandidatih poskrbi tisti, ki kandidata pripelje oz. kandidat sam. Obvezna oprema je NUJNA za zagotovitev varnosti na bojišču.

Med obvezno opremo štejemo:

  • Očala ali maska za obraz je najpomembnješi člen varnostne opreme. Igralce brez primerne zaščite oči se TAKOJ izloči iz igre. Oči si zaščitimo z očali, v primeru da se nam očala ne zdijo zadostna zašcita oči, lahko to storimo tudi z masko (pokrije cel obraz)!! V primeru, da med spopadom opazite igralca brez očal takoj poskušajte ustaviti igro oz. o tem obvestiti svojega nadrejenega. Očala brez certifikata o trdnosti je potrebno preiskusiti. To storimo z strelom iz neposredne bljižine.
  • Obleka, ki zakrije večji del telesa (dolgi rokavi in hlačnice). Obleka je na začetku lahko maskirni vzorec Slovenske Vojske (SV-camo) ali kakšna druga temnejša oblačila.
  • Obutev je zelo pomemben del obvezne opreme, saj se z dobro obutvijo izognemo zvinom in zlomom noge. Za varno igro je potrebno obuti vojaške škornje ali planinske čevlje, ki dobro oprimejo gleženj. Igralec se mora v obutvi počutiti dobro in udobno. Premajha obutev je lahko prav toliko nevarna, kot neustrezna. Igralec z neprimerno obutvijo se ne more udeležiti spopada AKS.
  • V primeru, da poteka boj v zaprtih prostorih (FIBUA/MOUNT, CQB) je v AKS spopadih obvezna zaščita zobovja. To lahko stori z namensko masko, športnim šcitnikom za zobe ali s kakšnim drugim kosom oblačila pred zobmi. Nikakor ne smemo odgovornosti za svoje zobovje preložiti na nasprotnika, ki na nas strelja.


Obvezna oprema člana AKS je tudi znak AKS.
Našitek AKS se nosi na levi roki. Član je dolžan nositi našitek na vseh vrstah klubskih spopadov. V primeru, da gre za medklubski spopad je obveznost še toliko večja. Na mednarodnih udejstvovanjih je potrebno nad klubsko oznako nositi še slovensko zastavico. Zastavico in znak lahko na uniformo našijemo z uporabo tako imenovanih ježkov. Uporaba ježkov nam omogoča prilagoditev uniforme glede na spopad.

Pripadniki klanom se obvežejo k nošenju klanskih oznak, ki jih nosijo na desnem rokavu in so prav tako obvezni del opreme vsakega člana AKS.
LdU našitki
Postavitev našitkov:

na levem rokavu se nosi zastava, spodaj znak AKS
na desnem rokavu znak pripadnosti klanu ( FR, LdU )

 

 Spletno mesto za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Če se z uporabo spletnih piškotkov ne strinjate, nekatere funkcionalnosti na tej spletni strani ne bodo delovale. Ali sprejmete uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Zakaj vidim to sporočilo?